Begyndt at fiske? Dette grej skal du have

Hvis du lige er startet som lystfisker, så venter der mange spændende oplevelser forude. Måske skal du snart kæmpe med en stor gedde, en laks eller måske en torsk. Det kommer helt an på, hvor du vælger at fiske henne, og selvfølgelig også på, hvilket grej du vælger.

Hvilket grej findes der

Der findes tonsvis af forskelligt grej du kan vælge til din fisketur. Det er således ikke uden grund at der findes deciderede onlinebutikker, som kun handler med fiskegrej. Tjek eksempelvis Billigtfiskegrej.dk,hvor du finder masser af grej til gode priser.

Nu får du lige nogle grejtips – også nogle som egentlig er indlysende, men som du måske alligevel ikke har tænkt på.

Først og fremmest skal du vælge hvor du vil fiske henne, og dermed også, hvilke fisk du kunne tænke dig at fange. I saltvand er der saltvandsfisk og i ferskvand er der ferksvandsfisk. Det er vidt forskellige slags fisk du kan fange i de 2 typer vand.

Men lad os sige at du har besluttet dig for at fiske med agn i en sø efter gedder. Det kræver 2 typer grej. En lille spinkel stang med et lille let hjul til at fange agnfisk, som eksempelvis skaller. Og en længere og mere kraftig stang + et kraftigere hjul til at fange gedden med.

Vælg desuden gerne et ambassadeurhjul til at fange gedderne med. Det er et stærkt hjul, som er nemt at kaste med, når først du har lært den rette kasteteknik, som hjulet kræver. Og når nu du skal fange gedder, som jo er stærke fisk med et stort tandsæt, så skal du også have forfang til at forstærke linen med.

Særlige grejtips 

Det var et par tips til fiskestang og fiskehjul. Vælg begge dele omhyggeligt, for det er ikke lige meget hvad du vælger. Gå eksempelvis efter grej fra ABU, som er kendetegnet ved stort udvalg og høj kvalitet.

Men det var de særlige grejtips, du var blevet lovet. Først og fremmest skal du huske at købe et godt stort fangstnet. Det kan du både bruge, når du skal hive gedden ind, for den er ikke nem at lande. Og så kan du bruge nettet til at have dine agnfisk i.

Det næste tip er at du køber dig nogle waders. Det er simpelthen en stor fordel at du kan bevæge dig rundt, også på lidt dybere vand, så du kan komme hen til de gode fiskepladser i søen eller mosen. 

Glæd dig til din næste fisketur. Og held og lykke med geddefiskeriet.

Troels Nielsen