Benyt den bedste sikring

Sikring af hjemmet er noget af det vigtigste, så man kan sove trygt om natten eller forlade huset uden at være bekymret for, at man får uindbudte gæster, mens man er væk, der berøver ens hus for både værdigenstande og artefakter af personlig værdi, der er decideret uerstattelige.

I den sammenhæng er det værd at fremhæve Billigsikring.dk, der har specialiseret sig i at skabe mange sikringsløsninger til hjemmet og andre områder, man vil begrænse adgangen til, uden at man skal punge ud med hele ens kassebeholdning for det.

Blandt deres store udvalg af sikring til blandt andet døre og vinduer finder man alt fra kodelåse til vindueslåse, men i denne omgang vil vi særligt rette opmærksomheden mod låscylindre, da der er sket en markant udvikling på dette område, som gør, at du måske skal tjekke efter, om du har de mest opdaterede og topsikrede låsecylindre derhjemme.

En låsecylinder er nemlig det foretrukne låsemetode i mange danske hjem, og det er også forståeligt. Du kender nok begrebet nok fra den berømte låsemodel Ruko med sine karakteristiske nøgler og tilhørende låse.

Problemet er blot, at mange af disse låsecylindre i hjemmet ikke er blevet udskiftet længe, fordi man måske sværger til det, man kender, men hvis man har nogle gamle låsecylindre installeret, er der desværre stor chance for, at en tyv kan tilrane sig adgang til dit hjem med så almindeligt værktøj som det, man finder i en værktøjskasse.

Et godt tip er blandt andet, at når du tjekker efter, hvilke slags låsecylindre du har, så skal det være nogle, der har over fem stifter. Mest fordelagtigt skal de have et sted mellem seks og tolv stifter. 
Hvis du er i tvivl om, hvor mange stifter din låsecylinder har, så kontakt eventuelt en kyndig fagperson på området.

Husk desuden at tænke over, hvor en tyv ellers ville kunne snige sig ind i dit hus udover de mest fremhævede døre. Er der vinduer eller kældre-døre, der også skal have installeret låsecylindre?

Anders Lundtang Hansen