Bøgehække – smukke, grønne hække til din have

Det er skønt at have sit eget parcelhus eller sin egen villa – især når det er sommer, og man kan hygge sig i haven. Knap så skønt er det, hvis man mangler den afskærmning af haven, som gør, at nysgerrige forbipasserende eller naboer ikke kan følge med i alt hvad man foretager sig. Hvis du er typen, som godt kan lide at solbade, lave havearbejde eller indtage dine måltider i ly fra fremmedes blikke, bør du overveje at få en flot, grøn hæk rundt om din have. Med en tæt bøgehæk kan du effektivt værne om dit privatliv. Og så er en smuk, grøn hæk bare mere dekorativ og køn at kigge på end et højt, massivt hegn eller plankeværk.

Bøgehækken – det bedste alternativ til ligusteren

Hvis du ikke er til den evige klassiker, ligusterhækken, er bøgehækken et smukt og moderne alternativ. Den grønne og tætte hæk udgør et effektivt værn mod nysgerrige øjne, og er samtidig virkelig nem at holde. En bøgehæk kræver kun klipning to gange om året, nemlig omkring jul og omkring Sankt Hans. Bøg er ikke en stedsegrøn hæktype, og er således mere let i sin fremtoning end for eksempel en tuja hæk. Du behøver dog ikke at vre nervøs for, om din bøgehæk står nøgen og gennemsigtig store dele af året. Bøgehækken er nemlig kendetegnet ved sit meget sene løvfald – bladene falder først af, når der skyder nye knopper, hvilket gør, at bøgehækken står flot og tæt langt størstedelen af året.

Køb færdig bøgehæk online

Den eneste ulempe ved bøgehække er, at det tager nogle år før stiklinger vokser op og bliver til en høj, tæt hæk. Til alt held behøver du ikke at vente så længe. Hos primafaerdighaek.dk kan du købe fuldt udvoksede bøgehække i metermål. Læs mere om bøgehække på primafaerdighaek.dk

Astrid Pedersen