Derfor er dit tårnleje vigtigt

Tårnlejet, eller toplejet som det også kaldes, sidder mellem støddæmperen og det tårn den monteres i. Selvom det er så lille en del i motoren, kan det faktisk have stor betydning for din bils styringsegenskaber.

Et defekt eller ødelagt tårnleje kan blandt andet betyde, at du får en længere bremselængde, at du øger slitagen på din støddæmper og, at der dermed skabes ujævn slitage på dine støddæmpere. Selvom tårnlejet er en billig investering og nem at montere, ses det ofte, at delen forglemmes når motoren gennemgår en mindre forvandling. Det er rigtig ærgerligt, når nu der måske bruges både tid og penge på både sænkningssæt og gevindundervogn eller sportsundervogn.

Du kan selv gøre meget for at kontrollere, om dit tårnleje skulle være defekt, deriblandt:

  • Bemærke, om der lyder et højt dunk i støddæmperen, hver gang du kører over et bump
  • Bemærke, om du har sværere ved at bremse og, om den har længere reaktionstid
  • Lave et tjek ved at starte din motor og trække håndbremsen. Hertil skal du bruge en hjælper, som lytter efter en mislyd, når du drejer helt til begge sider

Kan du sætte flueben ved flere af kendetegnene, kan det være en god idé at udskifte dit tårnleje. Det vil spare dig for både styringsproblemer og den irriterende lyd – samt betyde, at du til en relativ lav investering vil undgå ellers uundgåelige slitageudgifter i fremtiden. Den er en enkel forbedring og på den måde kan din bil være tip top in no time.

På Billig Gevindundervogns hjemmeside kan du se, hvordan et defekt tårnleje ser ud og samtidig læse mere om, hvor tårnlejet sidder og hvad det betyder for din bils køregenskaber.

admin