Er du klar til Windows 10 Pro?

Det giver sig selv, at man selvfølgelig skal køre med det nyeste styresystem på ens PC, og det foretrukne styresystem viser sig for mange PC-ejere at være Windows, og det er der mange gode grunde til.

Windows er kendt for at lave brugervenlige styresystemer med godt interface og forståelig menu-dannelse, så man nemt og elegant kan finde omkring i systemet og komme hen til det, man leder efter.

Noget af det nyeste fra Windows, hvad angår styresystemer, er Windows 10, der blandt andet findes i en Pro-udgave, som således går under navnet Windows 10 Pro.

Hvad kendetegner så dette styresystem, specielt i Pro-varianten?

Foruden at Windows selvfølgelig har rettet eventuelle fejl fra tidligere udgivelser og lyttet til ønskerne fra brugerne af tidligere versioner af Windows’ styresystemer, så det er blevet implementeret, så er der selvfølgelig mange af de genkendelige programmer, du har kendt det fra tidligere udgaver af dette styresystem.

Hvis du endda fornuftigt vælger at tilføje Microsoft Office-pakken i den nyeste variant til dit Windows 10 Pro, så vil det med stor sandsynlighed ligne dit genkendelige Windows – bare i bedre version og tilpasset det 21. århundrede.

Og hvad betyder det sidste især?

At Windows 10 Pro et tidssvarende betyder, at der lagt vægt på, at man kan tilgå ens foretrukne apps på en nem måde, og så kan man også tilgå andre domæner fra ens Windows 10 Pro.

Det omvendte er også muligt ved, at du kan tilgå dit Windows 10 Pro fra andre computere via fjernstyring. På den måde har du altid din egen PC med dig, selvom det ikke er i fysisk form.

Det sidste betyder, at du således kan arbejde hjemmefra og direkte koble dig op på det domæne, du arbejder med normalt ude på arbejdspladsen. Så slipper du for at USB-overføre tingene, downloade unødvendige fildelingsprogrammer og lignende, da du har det hele lige ved hånden.

Men noget af det, man også snakker meget om i moderne tider, er fokus på sikkerhed, og det er da heller ikke gået Microsoft næsen forbi.

For med Windows 10 Pro er der stor mulighed for kryptering af blandt andet af data. Det betyder blandt andet, at hvis man har nogle vigtige oplysninger på en arbejdscomputer, så kan man beskytte dem, så det er sværere for andre at tilgå uden ens tilladelse.

Skulle du ønske at køre med virtuelle maskiner med dit Windows 10 Pro, så forefindes denne mulighed også.

Vi håber, at du er blevet inspireret til selv at udforske disse og mange andre muligheder ved Windows 10 Pro.

Anders Lundtang Hansen