Få styr på kommaerne

Har du altid haft problemer med de der kommaer? Eller sidder du i en stilling, hvor det er vigtigt, at din kommatering er korrekt? Du oplever måske også, at det tilsyneladende er den samme type kommafejl, som din kollega retter hos dig igen og igen. Hvis du ikke har dansk som modersmål, kan det også være forvirrende at sætte kommaer på dansk, selv om du normalt er god til det, da den danske tegnsætning er anderledes end fx engelsk.

Du kan tage et kommakursus og få styr på tegnsætningen. Det er muligt at lære, og bare det at have styr på nogle hovedregler kan redde dig fra mange fejl.

De fleste har hørt om den afgørende fejl “Benådes ikke, henrettes” som ændrer betydning, hvis kommaet sættes “Benådes, ikke henrettes”. Fx i juridiske tekster kan et komma være afgørende for forståelsen af sætningen. Hvis kommaer mangler eller sættes forkert, kan teksten bliver sværere at læse, og kommaer skal hjælpe læseren til at opdele sætninger. Derudover vil din tekst selvfølgelig fremstå mere professionel, hvis der ikke er kommafejl. 

På kommakurserne hos Dynamisk Dansk tilbydes:

– De danske kommaregler gennemgås og forklares
– Der arbejdes med kommaøvelser
– Der kigges på dine egne tekster
– Vælg selv hvor mange lektioner kommakurset skal være på og hvor ofte
– Vælg selv om det skal være privatlektioner eller på hold

Man kan have en idé om kommareglerne, der måske ikke er helt korrekt, og derfor er det en stor fordel, at de bliver grundigt gennemgået til at starte med. Øvelserne med ens egne tekster er meget relevant, da du lærer at sætte kommaer i den tekst, du selv ville formulere, eller der er en del af dit fag. 

Kommakurset kan aftales på tlf. 40 97 61 76 / 29 82 44 44 eller på mail til info@dynamiskdansk.dk.

Dynamisk Dansk havde sin opstart i 2008 og er en dansk sprogskole.

Tina Høy