Giv din motor de bedste forudsætninger

Karburatoren er en af de vigtigste komponenter i en motor, og den har afgørende betydning for, om din bil, motorcykel eller andet motorkøretøj kan starte og køre, og derfor er det helt essentielt, at du har den rette, og vigtigst – at den, du har, virker. Karburatorer findes i alle forbrændingskøretøjer, altså motorcykler, biler, lastbiler, knallerter m.m. En karburator har især én helt essentiel funktion, nemlig at blande benzin og luft i det rette blandingsforhold for dernæst at sørge for, at denne blanding bliver trukket ind i indsugningen og ind i motoren med et jævnt tryk. Desuden skal karburatoren kontrollere motorens hastighed, og man risikerer overophedning af motoren, hvis denne funktion er defekt. Dette problem ses ofte i ældre biler, fordi karburatoren ikke er blevet skiftet i tide. Giv din bil en længere levetid og de bedste forudsætninger for at holde i mange år ved at sikre dig, at udstyret – både udvendigt og indvendigt – er, som det skal være. Det er vigtigt.

Køb den rette karburator

Der findes tre forskellige typer karburatorer, nemlig en tønde, to tønde og fire tønde, og hver motor kræver en bestemt type. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, præcist hvilken type karburator, din motor kræver. Ellers risikerer du, at den ikke virker, og det kan i værste fald skade bilen.

En karburator ser ikke ud på én bestemt måde, og det kan måske forvirre. Der findes nemlig mange forskellige dele til en karburator, som du skal forholde dig og kende til. Det er blandt andet dele som tragte, luftfiltre, speedertræk, gasspjæld og forskellige former for dyser, der tilsammen udgør en karburator. Hvis du er i tvivl kan det være en god idé at forhøre dig hos en mekaniker, så du er sikker på at få det rigtige udstyr med hjem.

admin