Grønne arealer gør byerne skønnere

Store grønne arealer er skønne at se på og opholde sig på. De er med til at gøre bybilledet flottere og er noget af det, som vi har meget af her i Danmark. Men for at disse store og mange grønne arealer skal være forskønnende og ikke skæmmende, så kræver det, at de bliver klippet og vedligeholdt. Det er et stort stykke arbejde, men et arbejde, der kan klares lettere med en slagleklipper.

Slagleklipper til alt slags græs og alle arealstørrelser

Afhængigt af hvilken type græs, hvor stort et areal og hvilken grund man skal klippe, kræver det forskellige typer af maskiner:

  • T-5 / T-10 serierne har en meget lille egenvægt og er derfor velegnet til små traktorer. T-10 har desuden et stort antal hamre, hvorfor den er gode til parker og golfbaner, hvor man stiller meget høje krav til klippekvaliteten. Man kan desuden få den som en pick-up model, hvor opsamlerkassen har hydraulisk åbning.
  • T-30 serien fås fra 1,6 til 2,2 meter og har en gearkasse, der er lavet sådan, at PTO omløbsretningen kan være både højre og venstre uden det indvirker på rotorens omløbsretning, derfor er den god til traktorer med en vendbar førerplatform.
  • T-40 serien er særlig kraftig model med stor rotordiameter og kraftige hammerslagler. Det betyder, at modellen er god i forbindelse med højt græs ved eksempelvis brakmarker.
  • T-40 500 / 600 er en ny slagleklipper, der har en ekstra stor arbejdsbredde på mellem 5 og 6 meter, dermed vil man som professionel bruger finde denne model oplagt.
  • T-70 serien er ganske lette og konstrueret til små-traktorer. Grundet dens klippevinkel på 90 grader opad og 55 grader nedad er den perfekt til hække eller skråninger af forskellig art.
  • T-80 / T-85 serierne er virkelig robuste og har også denne specielle klippevinkel.

Se alle Ortolan slagleklipperne i Præstbro Maskiners produktkatalog.

admin