Husk at markere, når der arbejdes ved vejen

Det kan være farligt både for de arbejdende og for billister, når der arbejdes tæt på vejen. Alligevel er vejarbejde noget, man konstant kommer til at opleve forskellige steder, hvor man kører rundt som billist. Når der er vejarbejde, så er det vigtigt, at det markeres, så sikkerhedsforholdene kan overholdes. Læs med i denne artikel for at blive klogere på, hvordan man f.eks. kan markere arbejde ved viden.

Færdselstavler ved byggepladsen

Man kan f.eks. markere med forskellige typer af færdselsskilte ved vejarbejde. Du har sikkert før stødt på et skilt, hvor der står, at man som cyklist skal befinde sig på den anden side af vejen. Det er vigtigt man er opmærksom på en afspærring, hvis man møder sådan en på sin vej. Det er også typisk, at biler skal køre langsommere, når der er vejarbejde, f.eks. ved en motorvej. Det er ligeledes noget, der skal markeres tydeligt, så sikkerheden er i højsædet.

Byggepladsen kan markeres med afspærring

En byggeplads kan også markeres med diverse former for afspærring. Det kan f.eks. være i form af mobilhegn, eller det kan være afspærringsbomme, der forhindrer biler i at kunne køre ind på byggepladsen. Der findes masser af muligheder, når det handler om at markere, at der arbejdes.

Sikkerhed på vejen

For den bedste sikkerhed på vejen i forbindelse med vejarbejde, bør der altid tydeligt markeres, hvor der arbejdes. Når man kører bil, orienterer man sig efter de skilte, man ser, og de navigerer ens kørsel. Derfor er det også vigtigt, at en billist har viden om, hvornår han eller hun kommer til at område, hvor der kan være særligt farligt at køre. Med markering af vejarbejdet kan man give billister en langt mere tryg oplevelse, hvor de har mulighed for at indrette sig efter omstændighederne. Det er heldigvis let at markere og optimere sikkerheden med brug af f.eks. afspærring eller færdselsskilte til byggepladsen eller vejarbejdet.

admin