Hvad er en vandpumpe?

Uanset i hvilken forbindelse du er stødt på ordet vandpumpe, så har vandpumper primært den samme funktion. Vandpumpen er den mekanisme i din bil, båd, hus eller rentvandsanlæg, som sørger for at væskerne er i konstant bevægelse eller kommer fra a til b. Hvorfor væsken skal være i bevægelse kan være af forskellige årsager. I de fleste maskiner bruges pumpen til at få kølervæsken fordelt rundt, så motoren ikke overophedes. I mere sjælende tilfælde fungere pumpen som et redskab til at rense vand gennem de cirkulærer bevægelser, som opstår.

Symptomer på en dårlig vandpumpe

Det er rigtig vigtigt, at din vandpumpe er i tip top form. Hvis vandpumpen svigter, kan det nemlig resultere i fuldstændig motorfejl, hvilket kan koste dig en helt ny motor. Der er forskellige måder, hvorpå du kan se, om din vandpumpe er ved at blive dårlig, med det er klart at anbefale, at du går til en fagperson og får årlige tjek. Du får her alligevel et par hurtige tegn på, at din vandpumpe har haft bedre dage:

1. Vandpumpen lækker væske

Hvis din vandpumpe lækker væske, så betyder det, at der er sket en lækage. Den kan repareres, hvis det opdages i tide.

2. Du finder rust

Har du finder rust på vandpumpen, så skal du overveje at skifte væske. Rust kan nemlig betyde lækage i lægden.

3. Remskiven er løs

Larmer din maskine mere end den plejer? Så er det vigtigt, at du tjekker om remskiven sidder løs. Hvis noget sidder løs på pumpen, kan den ikke repareres og skal udskiftes omgående

4. Motoren er varm

Hvis motoren er varmere end normalt, så kan det være et klart tegn på, at vandpumpen er stået af.

admin