Lav smukt bagværk med sprøjteposer

Sprøjteposer er en uundværlig del af det søde køkken, når der skal dekoreres kager og cupcakes, uanset om du dekorerer med flødeskum, frosting, mousse eller smørcreme. Med sprøjteposer har du optimal kontrol over, hvor meget der kommer ud og kan lave de smukkeste mønstre i form af blomster, snirkler, kalligrafi og diverse dutter. Sprøjteposer anvendes også i det salte køkken til at lave flotte anretninger af puréer, mos, saucer og olier, der alt sammen skal placeres sirligt og med finesse på tallerkenen.

Forskellige tyller med forskellige forme

Sprøjteposer kan sagtens bruges for sig selv til anretning. Hvis du for eksempelvis skal hælde olie flot på en tallerken, kan du fylde olien i posen og blot klippe et lille hul i spidsen, så du helt selv kan styre, hvor olien ryger hen. Samme metode gør sig gældende, når du skal lægge glasur på en kransekage eller skrive bogstaver eller tegne tynde streger på en kage. Men sprøjteposer fås også med et utal af forskellige tyller i plastik og metal, som alle har forskellige udskæringer, der laver forskellige mønstre, når massen trykkes ud. Den mest klassiske er en stjernetyl, der har takker og dermed laver en stjerneform. Denne bruges for eksempel til at lave rosemønstre på cupcakes. Andre er flade og bruges til at lave blade. Tyller kan købes i sæt, så du får det hele på én gang. 

Engangs- eller genbrugssprøjteposer

Alt efter dit behov og dine præferencer, kan du vælge om du ønsker sprøjteposer, der kan vaskes og genanvendes, eller om du er mest til engangssprøjteposer. Arbejder du meget med mad ud af huset, kan det være en fordel med engangsposer, som bare kan smides ud, når du er færdig med indholdet, mens de genanvendelige som regel er tykkere i kvaliteten og også bedre for miljøet.

admin