Luft til luft varmepumper

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

En luft-til-luft varmepumpe egner sig bedst til mindre 1-plans-huse, sommerhuse, eller som supplement til større ejendomme. De luft-til-luft varmepumper, Panasonic fører, er dermed udviklet til at opfylde næsten alle behov til alle boligtyper.

Du kan vælge imellem flere forskellige modeltyper, fra vægmonterede systemer til gulvmodeller.

Det avancerede luftrensningssystem sikrer hurtig opvarmning af hjemmet i koldt vejr, men virker samtidig som et effektivt aircondition-system i sommermånederne og bidrager derfor til et behageligt indeklima året rundt. Luftcirkulationen er også med til at fjerne fugt og forhindre støvdannelse i boliger med lave benyttelsesprocenter, som eksempelvis fritids-, koloni- og sommerhuse.

En varmepumpe fra Panasonic giver typisk en energireduktion på 30-50% af de samlede energiomkostninger, hvilket gør, at den indledende investering hurtigt er tjent ind igen.

Boliger med lave benyttelsesprocenter har en tendens til at udvikle “kælderlugt”, fordi det ikke kontinuerligt tilføres varme. Med en billig luft-til-luft varmepumpe vil den bekymring være en saga blot, da du med en sådan installeret, kan holde dit sommerhus opvarmet hele året rundt uden, det koster ret meget. Det er vigtigt for dig at overveje luft-til-luft pumpens såkaldte normeffekt, før du investerer i den.

Normeffekten er et udtryk for, hvor meget energi varmepumpen afgiver i forhold til, hvor meget den forbruger. Jo mere den afgiver, jo flere penge sparer du.

Luft-til-luft varmepumper bliver energimærket af Energistyrelsen, og mens A+++ luftpumper er dyrere end andre luftpumper, kan indkøb af A+++ bedst betale sig, da de bruger mindre strøm, og den besparelse løber hurtigt op i mange penge.

Med de dyrere modeller følger der frekvensstyring med i købet, som gør at pumpens produktion automatisk tilpasses den omkringliggende temperatur, og de har så også den bonus oveni, at de er mere langtidsholdbare.

Luft til vand varmepumper

Panasonics luft til vand varmepumper har et innovativt lavenergisystem, der både giver et behageligt indeklima og varmt vand i boligen. Luft til vand-pumper bruges mest i helårshuse, da investeringen er lidt større end ved installering af luft til luft-varmepumper. Det betaler sig dog hurtigt igen, og fungerer godt i flere typer huse, da luft til vand kan kobles på eksisterende radiatorer eller gulvvarmerør, så opvarmningen foregår uafhængig af luftcirkulation. Dermed kan hele huset opvarmes uafhængigt, også på forskellige plan.

Placering af varmepumpen

Når du placerer din varmepumpe indendørs skal du både tænke på effekt, diskretion, eventuel støj og æstetik. Effekten er bedst hvis varmen fra luft til luft-pumpen kan cirkulere forholdsvis frit i huset, og fungerer derfor bedst ved mere åbne rumløsninger. Nogle varmepumper kan støje lidt, og bør derfor ikke placeres i umiddelbar nærhed af soveværelse eller områder hvor du f.eks. ser fjernsyn, hører musik eller arbejder. Luft til vand-varmepumper kobles ofte på eksisterende radiatorer eller rør, og skal derfor blot have plads til selve varmepumpen og den udendørs del.

Læs mere på https://www.kinnan.dk/brands/panasonic/

Christina Løvfall Hansen