Nem flytning af byggemateriel med en Flexmover

Når tunge emner skal flyttes på byggepladsen, kan det hurtigt komme til at blive dyrt for arbejdsgiveren – og særdeles omkostningsfuldt for medarbejderen. Har arbejdsgiver ikke stillet det nødvendige og praktiske løfteudstyr til rådighed for medarbejderne, kan det nemlig resultere i, at en eller flere medarbejdere er nødsaget til at udføre opgaven manuelt. Dette kan betyde, at store, tunge og vanskeligt håndtérbare genstande skal løftes og flyttes ved håndkraft. Disse genstanden kan for eksempel være kloak- eller brønddæksler, fliser af beton eller cement, tunge glasruder eller kantsten i forbindelse med vejarbejde.

Undgå løfte-relaterede skader med det rette udstyr

En løfte-relateret skade kan udarte sig på forskellige måder. Mange ansatte inden for bygge- og anlægs branchen oplever, at de forstrækker sener eller muskler ved løft, hvilket er yderst smertefuldt og kan nedsætte arbejdsdueligheden betragteligt. Det tager lang tid at komme sig oven på en sådan skade, især hvis den sidder i skulderen, i ryggen eller i knæet. Samtidig er der risiko for, at man taber det tunge emne ned over sine tæer, eller får fingrene i klemme. Begge scenarier kan føre til knuste knogler i fødder eller hænder, og dette er temmelig kritisk (og særdeles smertefuldt at opleve). Og så er der overvejende sandsynlighed for, at man over tid udvikler syndromer som slidgigt eller diskusprolaps, hvis man hver dag udsætter sin krop for uhensigtsmæssige løft.

Derfor bør du sørge for, at dine medarbejdere på byggepladsen altid har det rette udstyr til rådighed, når der skal løftes tunge emner. Hos AL Lift finder du et stort og varieret udvalgt af løfteudstyr, specielt designet til anvendelse i bygge og anlægs branchen, i industrien, på lagre og andre steder, hvor tunge løft kan forekomme. Med en smart og manøvredygtig Flexmover fra AL Lift kan du nemt og hurtigt flytte tungt byggemateriel fra den ene ende af byggepladsen til den anden, uden at overbelaste kroppen.

Læs mere om Flexmover og andet praktisk løfteudstyr på al-lift.com

Astrid Pedersen