Rengøring og opbevaring: Sådan passer du på dine maskiner

Arbejder du også i industrien og med stort maskineri, der skal passes godt på for at sikre optimal effekt? Så er du landet det rette sted, fordi vi vil i denne artikel komme ind på, hvordan du får det bedste ud af dine enheder, så du kan benytte dem år efter år uden at skifte for meget ud i den dyre maskinpark.

Brug tørisblæsning til rengøring

Det tager en mindre krig at vaske store maskiner med håndkraft, men heldigvis findes der en løsning på det. Fordi med tørisblæsning kan du spule den mekaniske enhed, uden at den lider overlast. Tørisblæsning er en rigtig god rengøringsmetode til maskiner og el-installationer, da overfladerne renses omhyggeligt, uden at de lider overlast, som de ville have gjort med eksempelvis sandblæsning.

Brug krympeplast til at pakke dine maskiner ind til vinteren

Vi har alle prøvet at bruge timevis på at spænde en stor presenning op omkring en maskine for blot at opdage, at den dagen efter blæst væk. Og selv hvis den bliver hængende, så dækker den ikke godt nok til. Løsningen til det problem hedder krympeplast, som blot kræver, at du varmer plasten med en varmepistol, hvorfor plaster krymper sig om enheden. Kan også bruges til eksempelvis både om vinteren.

Opbevar indenfor så vidt muligt

Holdbarheden øges markant, hvis maskineriet ikke udsættes for frost og vind. Det kan ofte på lang sigt godt betale sig at købe opbevaringsplads i en hal eller lignende. Samtidig er der også mindre risiko for, at nogle stjæler maskinen, da den står lukket inde med andre maskiner af samme størrelse.

admin