Sådan laver du en god kop kaffe til at slappe af med

I Danmark er kaffe virkelig med til at binde os sammen. Hvis vi gerne vil lære folk bedre at kende, spørger vi, om de ikke har lyst til at drikke en kop kaffe med os. Det er lige meget, om vi gerne vil være bedre venner med vores naboer, eller hvis vi gerne vil lære en mand eller kvinde at kende, som vi er interesserede i at blive kærester med. Også på arbejdspladsen spiller kaffe en vigtig rolle. Når vi drikker en kop kaffe med kollegerne, lærer vi dem bedre at kende. 

Men der er forskel på kaffe, og hvis du gerne vil have en god kaffestund, er det bedste, at du går efter en form for kaffe, der er virkelig god. Det er dog noget, der er meget individuelt, så det kommer helt an på, hvad du foretrækker. 

For nogle er det helt fint med en pulverkaffe, for andre er det vigtigt, at de drikker lækker kaffe, der er lavet på friskkværnede bønner. Det er helt op til den enkelte. 

Udover at der findes mange forskellige former for kaffebønner, findes der også mange forskellige former for kaffe. Det kan være  cafe latte, macchiato, cortado, cappucino og en lang række andre. Navnet kommer helt an på, hvad forholdet mellem kaffe, mælk og mælkeskum er. 

En cafe latte er en blanding af espresso og varm mælk. Den laves traditionelt i et blandingsforhold med 1/3 espresso og 2/3 varm mælk. Hvis du gerne vil have en, der er stærkere, er det også en mulighed for dig. 

Er du til en stærkere form for kaffe, er det også en mulighed for dig, at du vælger en macchiato. Det er et espressoshot, hvor der er tilsat lidt mælkeskum. En variation af det, hvor der er lidt mere mælkeskum i, er en cortado. Der skal der være halvt espresso og halvt mælkeskum i. 

Er du til en kop kaffe med lidt mere mælk, kan du gå efter en cappucino. Den består af en 1/3 espresso, 1/3 varm mælk og 1/3 mælkeskum. Ovenpå mælkeskummet kommer du som regel et drys kanel, kakao eller muskatnød. 

Som du kan se, skal der mælkeskum i mange af de ovennævnte typer af kaffe. Hvis du er vild med at få dem, når du er på cafe, og også gerne vil have mulighed for at lave dem, når du er ude, kan det være en ide at købe en mælkeskummer. Det kan du for eksempel gøre på webshoppen kaffeagenterne.dk. Der har de et stort udvalg af tilbehør til at lave kaffe med. 

 

 

Emilie Ann Jacobsen