Sportstape

Sportstape til knæ

Sportstape er et nemt tilgængeligt hjælpemiddel til alle, og er derved meget benyttet af både den almene motionist og eliteudøveren. Sportstapen er anvendelig til en række gode formål, og ved den helt rigtige anlæggelse kan den skabe en øjeblikkelig virkning på eksempelvis stabilitet af lede, muskelaktivitet, hævelse og ikke mindst smerter. Hos Henza.dk har vi et stort udvalg af forskellige former for både uelastisk sportstape og elastisk sportstape. Disse har hver især deres individuelle fordele, som du kan blive klogere på her.

Almindelig sportstape er den mest brugte form for sportstape. Denne slags sportstape bliver dels benyttet til at beskytte småting såsom øreringe, men den bliver også benyttet til de mest almindelige skader, hvilket gør den velegnet som en sportstape til knæ. Den almindelige sportstape er ikke strækbar, hvilket gør, at den er god til forebyggelse og genoptræning efter skader. Desuden kan den reguleres i stabiliteten, som gør det nemt for brugeren at ændre stabiliteten ved leddet. Denne slags tape er typisk anvendt i forbindelse med forstuvninger af led, men i særdeleshed også til at forebygge skader i særligt knæ, som er ét af de steder, hvor denne slags tape oftest anvendes.

Brugen kinesiotape slags tape har vundet indpas i stort set alle sportsgrene. Denne form for sportstape er kaldet kinesiotape, og hjælper dig, ligesom den almindelige sportstape, med at komme hurtigst muligt tilbage til din sport. Kinesiotapen afviger dog fra den almindelige sportstape ved at være elastisk. Kinesiotapen bruges hovedsageligt som led i en smertelindrende behandling, og er dermed også god til at forebygge skader i knæ. Desuden kan kinesiotape også købes som pre-cut. Dette betyder, at du kan købe pakker med tape, der er skåret på forhånd. Dette gør det nemt at finde netop dén tape, der passer til dig, og gør den ydermere nemmere at påføre selv.

Uanset hvilken form for sportstape, du foretrækker, er der en nogle ting, der er vigtige at have in mente. Tapen skal altid påføres på en ren, tør og barberet hud. Desuden må tapen kun benyttes, når du er aktiv, og skal altså ikke være på, når du hviler. Hvis du har brug for støtte og stabilisering af muskler, sener og led ved fysisk aktivitet, så er en sportstape det helt rigtige valg for dig. Ved at benytte dig af sportstape begrænser du ekstreme bevægelser, og du kan derfor beskytte dig selv mod en lang række af skader. Gå på opdagelse i vores store udvalg af sportstape, og find den sportstape, der er mest hensigtsmæssig for dig og dine behov.

Mette Nikolajsen