Til samling i sofaer

I gamle dage sagde man, at TV’et var blevet hjemmets nye alter, hvor familien blev samlet omkring, men som tiden med slow-TV langsomt er ved at blive udfaset, så er det tidligere TV-alter forduftet, men den anordning, som vores bagdel var placeret i, mens vi så TV, består stadig i stuen.

Vi tager selvfølgelig om sofaen.

For den er ikke forsvundet, og sofaer er stadig et af de vigtigste elementer i hjemmet, hvis vi ser bort fra spisebordet.

Både sofaen og spisebordet er steder, hvor familien og vennerne bliver samlet omkring, om det så er til afslapning efter aftensmaden, til at nyde en god film med sin bedre halvdel foran computeren, til langsomt at vågne op om morgenen med morgenmad eller en helt anden situation, så skiller vi os ikke af med sofaen.

Sofaen er ofte også det første møbel, vi insisterer på at få ind i vores nye hjem, så vi har noget behageligt at samles omkring, og derfor er sofaer også noget, som man vælger med omhu med hentydning til både design og komfort.

Man kan vælge mange forskellige slags sofaer. Der findes både de mindre topersoners-sofaer, der egner sig til den minimalistiske indretning, og videre til u-formede sofaer, der næsten optager et helt rum i sig selv og bliver en hel samlings-ø for gæsterne og andre inviterede.

Så findes der også sovesofaer, hvor man får to møbler i ét møbel, hvor man også tit kan gemme soveremedier under hynderne.

Der findes også sofaer med chaiselong, så man rigtig man slænge sig og flade ud efter en hård arbejdsdag.

Og det var endda kun udformningen, vi talte om her. Så findes der forskellige slags materialer, man kan få sofaer i fra stof til læder og meget andet og diverse former for blødhed.

I den forbindelse kan vi tage fat i Fermliving, der udbyder et bredt sortiment af komfortable og stilfulde sofaer, der ofte sender tankerne i retning af 70’ernes designstil.

 

Anders Lundtang Hansen