Vælg en elevplads der giver dig kompetencer for livet

Når du skal vælge elevplads eller uddannelse er det først og fremmest vigtigt, at du vælger noget, som du synes er spændende og, som du kan forestille dig selv lave resten af dit liv. Men udover, at du skal vælge at studere noget, som tiltaler dig, kan det også være en god ide at tænke på, hvor alment brugbare de kompetencer, som uddannelsen giver, egentligt er. Det skyldes, at vi i dagens Danmark arbejder i rigtigt mange år. Fra vi er i 20’erne og til vi nærmer os de 18 år, er vi at finde på arbejdsmarkedet. Det betyder samtidigt også, at i den periode hvor vi arbejder, kan jobmarkedet nå at ændre sig rigtigt meget. Derfor er det fornuftigt at vælge en uddannelse, hvor du kan tilegne dig kompetencer og færdigheder, som kan være brugbare i en række forskellige brancher. På den måde sikrer du dig bedst mulige chancer for, at der altid vil være et job for dig.

Én af de færdigheder, som vores samfund altid vil have brug for, er evnen til at overskue og styre økonomi. Hvis du har interesse for dette felt, kan det være en rigtig god retning at gå i, når du vælger uddannelse eller elevplads. Det samme gælder for kompetencer indenfor kommunikation og planlægning. Optimalt set vil en uddannelse med alle disse tre elementer være et meget fornuftigt valg.

En sådan uddannelse kan du få hos fragtfirmaet Frode Laursen, som er en eftertragtet dansk arbejds- og elevplads. Deres uddannelse som administrationselev er rettet mod dig, som har interesse og måske flair indenfor kommunikation, koordinering og økonomisk overblik og, som ønsker en uddannelse, hvor den praktiske læring er i højsædet. Som elev hos Frode Laursen er det nemlig gennem selve arbejdet, at du lærer det meste, da der kun er 8 ugers skolegang på den 2-årige kontoruddannelse.

Frode Laursen er et populært valg, når det kommer til valg af læreplads. Ifølge nuværende og tidligere elever skyldes det blandt andet, at du som elev hos dem, får tildelt ansvar lige fra uddannelsens begyndelse. Det betyder med andre ord, at du bliver anset som en respekteret medarbejder fra dag ét, hvilket er med til at opbygge din selvtillid og gåpåmod.

Derudover har denne virksomhed generelt mange elever ad gangen, hvilket betyder, at eleverne opbygger et godt fælleskab, gennem udveksling af erfaringer og oplevelser undervejs i uddannelsesforløbet.

Sidst, men absolut ikke mindst, skriver Frode Laursen på deres egen hjemmeside, at hele 80% af deres elever, får fast arbejde i virksomheden efter endt uddannelse. Det betyder at du har gode chancer for en karriere indenfor præcis det felt, som du er uddannet i. Og som tidligere påpeget, så er de kompetencer som administrationselev-uddannelsen kan give dig, meget bredt anvendelige. Derfor har du rig mulighed for ansættelse i andre virksomheder, hvis det skulle ske at Frode Laursen ikke har en stilling til dig eller, hvis du måske selv skulle få lyst til at skifte retning.

Forhåbentligt har denne artikel hjulpet dig til at se, hvilke overvejelser du bør gøre dig i dit valg af uddannelse.

admin