Værktøj til alle opgaver i stalden

Som landmand er der flere forskellige slags værktøj, som man kan få brug for i den daglige gang i staldene – nogle oftere end andre. Visse af disse værktøjer skal man dog have en vis viden om, før man bør håndtere dem, det gælder eksempelvis med boltpistoler. En boltpistol skal nemlig håndteres med forsigtighed, men når man gør det, så er den et effektivt værktøj til at foretage en human aflivning af dyr med. For selvom, at det ikke er den sjoveste ting at gøre, så er det desværre nødvendigt en gang i mellem. En korrekt aflivning sker nemlig ved, at man først bedøver dyret med boltpistolen og derefter foretager en afblødning – inden man selv går i gang med det, er det dog meget vigtigt, at man får en erfaren kollega eller dyrelæge til at vise, hvordan man gør det rigtigt.

Lær at håndtere værktøjet korrekt

Du skal altså være helt sikker på, at du bruger boltpistolen korrekt, før du går i gang. Der er dog hjælp at hente i den forbindelse, for hos Hattingagro.dk – en landsdækkende virksomhed, der sælger farmsupply og arbejder med produktion samt salg af ornesæd – har de sørget for, at du kan downloade og læse brochurer med informationer om håndtering af boltpistoler. Deri kan du læse om rengøring og vedligeholdelse af den, hvordan man placerer den og bør forholde sig ved brug. Derudover kan du læse om anbefalinger til valg af pistol og patron – det skal nemlig passe til dyrets størrelse, så det foregår så hurtigt og smertefrit som muligt.

Du kan finde flere informationer om boltpistoler på deres hjemmeside, og du kan kontakte dem, hvis du har spørgsmål – de sidder nemlig klar til at hjælpe dig med at finde det rette værktøj.

admin