Vejarbejde: Sådan kommer du sikkert i mål

Har du fået tildelt ansvaret for at få vejarbejde i mål? Så er der rigtig mange ting, du skal have styr på, og det er vigtigt at være bevidst om, hvad din specifikke rolle er i det hele, da der er mange roller, som skal udfyldes, når man skal foretage vejarbejde på offentlige veje. Vi giver her gode råd til, hvilket udstyr du skal købe ind til arbejdet, hvis det er dig, der er ansvarlig for det.

Rigeligt med skilte

Noget, der ikke kan blive nok af ved vejarbejde, er skilte. Skiltning er altafgørende for, at bilisterne har de bedste forudsætninger for at tilpasse sin kørsel vejarbejdet. Det er helt essentielt, da mange i området sikkert bare slår deres kørsel på autopilot, fordi de har taget vejen 100 gange før. Derfor skal du have mange skilte, og du skal finde det helt rigtige vejskilte salg

Belysning på vejene

Når mørket falder på, kan det være svært at se skiltene hurtigt. Derfor skal der ikke alene være lys på skiltene, men også på vejen, så man kan se, hvad man skal holde sig inden for, og hvor man ikke må køre. Ligesom med skiltene skal der være utroligt meget belysning, da der ikke må være tvivl. Tvivl kan i værste tilfælde lede til ulykker.

Instruer dine arbejdere

Du kan hjælpe med at beskytte arbejderne ved at fortælle dem, hvor de skal arbejde hvornår. Det kan for nogle være utrygt at arbejde tæt ved vejen, og det er dit ansvar at gøre dem tryg ved det. Hjælp dem til rette arbejdsvilkår.

admin