3 måder at køre mere grønt

Vi skal passe på vores planet. Det er et globalt budskab der efterhånden præger alles hverdag. Vi vil være grønne og ansvarsfulde der leverer en sundere verden til vores børn.

Bilen er et godt sted at starte. Den forbrænder meget brændstof og er egentlig ikke sund for noget. Jo, den gør livet lidt lettere, men den forurener og giver absolut ingen motion.

Her er et par tips til at køre grønt for dig der ikke vil undvære bilen helt.

Anskaf dig en el-bil

El-biler er vejen frem for en mere bæredygtig trafik. Dagligt ser vi flere og flere elbiler på vejene. De bruger ingen fossile brændstoffer. Rundt omkring popper flere og flere ladestandere op, og i dag er det endda muligt at lyntanke sin elbil.

Der er egentlig ingen undskyldning for ikke at købe elbil. Du kan købe din hos for eksempel Autocentrum i Odense.

Lad være med at træde speederen i bund

Hvis du endnu ikke har skiftet den gamle bil ud, så kan du stadig køre grønnere. Ved at accelerere stille og roligt i små trin kan du spare op mod 20 procent af brændstoffet. Så i stedet for at køre 15 kilometer på literen kan du køre 18 kilometer på en liter.

Det gør noget ved både dit og miljøets store regnskab.

Undgå at bremse

Øh, hvad? Skal du ikke bremse? – Nix, i stedet for at bremse kan du forudse hvornår du skal stoppe eller sætte farten ned. På den måde undgår du pludselige nedbremsninger.

Du udnytter brændstoffet langt bedre og minimerer forurening. I dag kan du få biler der viser dig hvornår du skal slippe speederen for at bilen selv kommer ned i hastighed uden at du rører bremsen. I flere nye biler kan du heller ikke jokke speederen i bund.

admin