Molton-stoffer er velegnet til sceneopbygning

Der er rigtig, rigtig mange ting, der skal spille sammen, når man laver alt fra performance art, koncerter, optrædener, gæstetaler og meget mere.

Et af remedierne til at få en fuldgyldig god oplevelse er ved at benytte de rigtige stoffer – altså, de lovlige af slagsen.

Vi hentyder til dem, man dekorerer med, sætter op, pynter med og videre. Den slags er for eksempel uundværligt, hvis man vil opføre et teaterstykke og gerne vil have den rette baggrundsudsmykning i de forskellige rammer, etager og lag, der skal benyttes ved sådan en forestilling.

Hvis man agter at lave en rigtig professionel forestilling af den type, hvor der skal dekoreres, så skal man benytte stoffer af typen Molton.

Ofte fås Molton både i bomuld, men det kan også anskaffes i satin, men hvorfor er det så et af de mest foretrukne og anvendte stoffer, når det kommer til sceneopbygning?

Det skyldes blandt andet, udover det åbenlyse, at man kan få det i mange forskellige farver, længder og tykkelser, at det kan dæmpe for lyd og lys stort set efter ønske afhængigt af, hvordan man sætter det op.

Således bruger man ikke Molton til at sy scenetøj og kostumer af normalt, men man sætter det op som både dekoration, motiv og afstemt efter, hvordan det i helhed skaber gode rammer for oplevelsen for tilskuere og de optrædende.

På den måde prøver man sig frem med, hvilke farver og længden af Molton, der passer i forhold til akustik, lys eller mangel på samme, da det er med til at sætte den rette stemning for at skabe totaloplevelsen.

Det er ikke altid, at man i sceneopbygningen husker at indberegne en ting som de rette stoffer, men hvis man gør det og afprøver sig frem, så kan man ende med at skabe den fuldendte oplevelse, der bliver uforglemmelig.

Anders Lundtang Hansen