Som speditørelev får du kontakt med hele verden

Mange unge drømmer om et internationalt job, men måske ikke om de mange rejsedage der kan følge med. Som speditørelev får du erfaring med både spedition og shipping, og mulighed for at gøre karriere indenfor en internationalt orienteret branche, fast forankret i Danmark.

Under uddannelsen vil du blive oplært i det organisatoriske og koordinerende arbejde, som speditører står for. Du vil derfor have tæt kontakt med chauffører og terminaler over hele Europa. I dette arbejde kan du få brug for at anvende flere sprog, hvorfor uddannelsen kan kombineres med sprogfag.

Du kan tage uddannelsen hos Frode Laursen, som er et af Danmarks store transportfirmaer. Her vil du blive en del af deres elevklub på omkring 70 unge elever. Uddannelsen består af både praktikker og skoleophold på Aarhus Business College med fokus på vejgodstransport – du får derfor både fagligt gods og praktisk erfaring med fra uddannelsen.

Det er vigtigt at du er klar til en uddannelse og en arbejdsplads, hvor tempoet er hurtigt. Du får et stort ansvar, og det forventes at du har høje ambitioner for dig selv og din personlige udvikling. Fastansættelse er en mulighed efter endt uddannelse.

Et job i transportsektoren giver mange muligheder

Udover at give adgang til en alsidig verden indenfor spedition og shipping, er der rig mulighed for at videreuddanne sig og klatre op ad karrierestigen. Frode Laursen er en stor virksomhed med mange forskelligartede arbejdsopgaver, hvor du kan søge bredere ud i transportbranchen.

Mange ungdomsuddannelser giver adgang til speditørelevuddannelsen, herunder STX, HTX, HF, EUX of HHX. Undersøg de videre adgangskrav på uddannelsens hjemmeside. Du kan søge allerede inden du er blevet student, så længe du dimitterer inden uddannelsens start.

Hvis du trives med et højt ambitionsniveau og drømmer om et job med praktisk ansvar, skal du overveje uddannelsen til speditørelev.

admin