Guide: Dette bør du overveje, når du skal have akvarie

At have et akvarie og fisk er ikke bare at købe en kasse med vand og se på fiskene. De skal passes og plejes akkurat som andre dyr, og mange undervurderer arbejdet, som ligger i at holde fisk i live. Derfor har i denne korte artikel samlet et par gode råd til dig, som skal have akvarie for første gang.

Akvariet skal være stort nok

Når du vælger fisk, skal du vælge akvarier, som er en tilpas størrelse til fiskene. Og det er naturligvis med tanke på, at fiskene også vokser. Nogle fisk kan godt blive rigtig stor, og det er sikkert fint, når de er unge, men de skal også have nok plads, når de vokser sig store. Du kan godt starte med et mindre akvarie på under 75 liter, men du skal nok hurtigt over 100 med visse typer af fisk.

Ferskvand er nemmere at holde end saltvand

Saltvandsfisk er unægteligt rigtig pæne, og når man ser de store pæne akvarier, og det typisk disse fisk, som man selv gerne vil have. Men ikke alene er de dyrere og sværere at få fat; de er også sværere at holde i live, fordi der skal være nogle særlige betingelser til stedet i akvariet i forhold til salt og pH-værdi.

Husk sugemaller

Hvis du gerne vil forhindre, at der danner sig alger på dit akvarie, har du et smart middel i sugemallerne, som suger algerne af glasruderne. De er bogstaveligt talt akvariets skraldemænd, og de udfører et arbejde, som du helt sikkert ikke selv gider at udføre.

admin