Kom tættere på naturen, når du dyrker motion

Selvom det er praktisk at træne i et træningscenter, giver det slet ikke den samme glæde, som hvis du træner i naturen. Derfor er det en god ide, at du overvejer, hvordan du kan få mere natur ind i din træning. Det behøver ikke at være hver gang, men for eksempel en gang om ugen, hvis du ikke er parat til at skifte motionscenterets convinience ud med noget mere natur. 

En af de måder, hvorpå du kan komme ud i naturen, samtidig med at du får motion, er, når du sejlere i havkajak. Der kommer du helt ud på havet og oplever vejret, vandet og dyrelivet på en helt anden måde, end du kan på land. 

Du kan vælge at blive medlem af en kajakforening, hvor du kan låne deres kajakker, men hvis du vil være sikker på, at du kan komme af sted, når du vil, bør du have din egen kajak. Det er faktisk ikke så dyrt, som det lyder, og du kan dermed nyde mange timer på havet med dit eget udstyr, hvor du ved, at det har en høj kvalitet. 

Der findes en række forhandlere af havkajakker i Danmark. Et af de steder, hvor du kan finde det absolut største udvalg, er hos kajakforalle.dk. Det store udvalg gør det nemt for dig at finde lige præcis den kajak, der passer til dig.

Når du er begynder, har brug for en rimelig fladbundet kajak. Måske har du en ide om, at det er svært at sejle i kajak, men der findes kajakker, der er nemme for begyndere at styre. 

Når du harfået mere styr på det med at sejle, kan det være, at du vil kombinere kajakken med en af dine andre passioner, for eksempel jagt eller fiskeri. Der findes særlige kajakker, der er udformet til begge dele. For eksempel har du i begge tilfælde brug for at have en solid kajak, der gør det muligt for dig at trække en fisk i land eller at hive en and op af vandet, uden at du er ved at kæntre. 

Emilie Ann Jacobsen