Med xanthan gum bliver det langt nemmere for dig at eksperimentere med molekylær gastronomi

Hvis du har kastet dig ud i at lave molekylær gastronomi, kan det være, at du efterhånden er stødt på en eller flere problemer. Det kan være, at din is smager godt, men at den bliver fyldt med iskrystaller. Det kan også være, at dine sovser og dressinger ikke har den helt rigtige tekstur i forhold til, hvad du havde håbet på. I begge tilfælde kan det hjælpe dig, hvis du køber Xanthan gum. Det er en form for fortykningsmiddel, der netop kan bruges i mange situationer til at give din madlavning det sidste skub, så den bliver helt sublim. 

Et af de steder, hvor du finder det største udvalg af remedier og madvarer til molekylær gastronomi, er på webshoppen gastrokemi.dk. Der kan du selvfølgelig også finde Xanthan gum. Du kan købe det i en dåse med 100 gram, og der vil være rigeligt til det første stykke tid, da der ikke skal særlig meget i hver portion. 

Udover til at løse ovennævnte problemer er der også mange andre ting, som du kan bruge Xanthan gum til. Det kan for eksempel være til at lave en mere stabil gele. Hvis du gerne vil have, at din gele skal kunne stå for sig selv uden en form, er det afgørende, at den er så stabil som muligt. Det kan denne gum hjælpe dig med. 

Du kan også bruge den i bagværk, hvor den kan være med til at forhindre, at brødet flyder ud. Dermed kan du lave nogle virkelig lækre og flotte brød, der vil være skønne at spise til din øvrige mad. 

Xanthan gum kan både spises af veganere, vegetarer og folk, der ikke spiser svinekød, for eksempel muslimer og jøder. Hvis du vil servere det for venner og familie, behøver du derfor ikke at være bange for, at der er noget i, som de ikke kan spise. 

Emilie Ann Jacobsen