Den lille vær-opmærksom-guide til husejeren

Har du købt hus for første gang i dit liv, og er du nu den ansvarlige på alt, hvad der foregår derhjemme? Så er der et par ting, som du som husejer bør være opmærksom på, da det at have et hus godt kan blive en bekostelig affære, hvis man ikke passer ordentligt på. Vi giver dig her gode råd med på vejen.

Hav styr på rørene i hjemmet

Vand- og varmerør er noget, som du helt sikkert kommer til at stifte et større bekendtskab med, end du lige havde håbet på. Fordi der vil unægtelig opstå problemer med rørene, der løber gennem dit hus, og det gælder om at være hurtigt ude, når skaden er sket. Du har garanteret ingen idé om, hvad du skal gøre, hvis du skal sikre tætning ved utæt gulvvarme.

Tagrender om efteråret

Når du køber hus, køber du også de tagrender med, som følger taget. Det giver sig selv. Men hvis du ikke har været vant til tagrender før, giver det måske ikke sig selv, at du skal huske at rense tagrenderne. Men det skal du, særligt om efteråret, hvor bladene falder af træerne. Det kan give vandproblemer og fortætninger, hvis du ikke fjerner snavs fra tagrenden.

Haven skal passes

Dit hår vokser og vokser, hvis du ikke gør noget ved det. Det samme gør din have, og det bliver ikke kønt til sidst. Det er langt nemmere og mere præsentabelt at holde haven ved lige løbende end at give den en ordentlig omgang en gang om året. Græs, buskadser og hække vokser sig nemt til.

admin