Det seje ved en fjernstyret båd

Har du nogensinde ejet en fjernstyret båd, da du var lille? Kan du huske den seje fornemmelse ved at gå ind til naboknægten og forkynde, at nu skulle I altså lege med noget fjernstyret legetøj, og så troede vennen med det samme, at der var tale om en fjernstyret bil – men han skulle måbe, når han så din fjernstyret båd.

Det var næsten uudlideligt at skulle gå helt ned til nærmeste sø eller å for at afprøve ens nye fjernstyrede båd, men når man så endelig gav den vand under skroget, var det en oplevelse uden lige at se propellen spinne derudad og se båden fræse gennem vandoverfladen og give alt andet i vandet baghjul.

Det er heldigvis stadig muligt at anskaffe sig en fjernstyret båd, om det så er med brændstof eller drevet af el, og udviklingen har også gjort, at udstyret er blevet betragteligt forbedret og findes i diverse former, hvorved det så handler om at finde den type, der egner sig bedst til en selv eller den, man vil glæde med en fjernstyret båd, der for eksempel kunne være ens børn.

Det kan jo være, du vil starte i det lidt mere roligere tempo ved at købe en sejlbåd, så du kan få tag på vand-elementet (igen) og langsomt oparbejde dig til en bådtype, der accelererer lidt hurtigere. Det ville være så ærgerligt, hvis du investererede i en dyr fjernstyret båd bare for at kæntre den og totalskade den kort tid efter. Så det ville klart være smartest at starte med en bådtype, du kan håndtere. 

Måske er du ligefrem den kreative type, der har lyst til at bygge din egen båd fra bunden, og så er der også råd for det. Du kan jo bygge et træskib som samlesæt, som nok skal imponere med sin detaljerigdom, og supplere det med fjernstyret båd.

Anders Lundtang Hansen