Fritsvævende vejning

En opgave med at veje ting skal gøres gnidningsfrit og uden problemer, og meget af dette kan bedst klares med en hængevægt

Det kan både være bøvlet og besværlig at skulle samle alle områder af den enhed, der skal vejes, på en vægt, der står på gulvet. Måske får man endda ikke vejet alt med.
Desuden er det ikke godt for ens ryg at skulle bøje sig ned så mange gange for at både at lægge ting på vægten og aflæse vægtmålet. Derfor er der flere fordele ved at anskaffe sig en hængevægt, om det så er til hjem- eller erhvervsbrug.

Måske arbejder du i landbruget, hvor der skal vejes kødartikler fra gang til gang, eller også har du et større fritidsprojekt, hvor der skal vejes mange komponenter ad flere omgange, som ikke altid er til at samle på en mindre vægtoverflade på jorden. 

Det kan også være, at de ting, du skal veje, ikke er til at løfte op på en vægt. Da er det nemmere at påhægte en hængevægt og hejse elementet op, så man slipper for spilde ens kræfter. Derefter bliver det også meget nemmere at aflæse vægten.

Mange hængevægte fås også med karabinhager, der er lavet i rustfrit stål, så de er egnet til slid og vind og vejr.

Anders Lundtang Hansen