0

LAV DIT EGET EPOXY PLANKEBORD – KUN FANTASIEN SÆTTER GRÆNSERNE!

Krystalklar flydende epoxy kan bruges til mange forskellige kreative projekter. Et af dem er at bruge det som flydende epoxy til træ. Man kan lave et meget personligt og unikt bord hvis man kombinerer klar epoxy til træ med forskellige ting såsom transparente farver, metallic pulver og glimmer. Resultatet er aldrig ens. En epoxy bordplade kan enten være rund eller firkantet og enten har man blot valgt at coate en bordplade med en lidt tykkere klar epoxy eller man vælger at fylde knaster eller lave tykke afstøbninger som man f.eks. ser det ved de populære rivertables.

Entropy Clear Casting Epoxy findes med enten langsom hærder eller en hurtighærder. Når man skal lave tynde afstøbninger op til 1 cm, bruger man den hurtige hærder og når man skal lave tykke afstøbninger op til 5 cm bruger man den langsomme hærder. Dette er for at undgå luftbobler i færdige epoxy bordplade.

Når man arbejder med Entropy Clear Casting Epoxy eller enhver anden form for klar støbe epoxy er det vigtigt altid at bruge handsker.

Klar Epoxy Resin er sjældent ret UV bestandigt det anbefales derfor at hvis det færdige plankebord skal stå hvor det får sol skal man lakere efterfølgende med en tokomponent polyurethan lak med ekstra UV filter i for at bordet holder længere og ikke gulner.

Udover rivertables og pennyfloor kan man med den klare epoxy også støbe smykker eller støbe borde i ren epoxy tilsat glimmer eller metallic pulver. Man kan også støbe ting som frimærker og billeder ind i epoxyen eller støbe træ med epoxy og så efterfølgende dreje træskåle eller kuglepenne i det så træ og klar epoxy enten ren eller tilsat farve fremstår i en skøn forening.

Magne kunstnere bruger også epoxyen til at coate skulpturer med. Nogle kunstnere vælger at give lærrederne med de færdige malerier et lage klar epoxy som en blank topcoat der er mere holdbar end almindelig fernis og samtidig hurtigere giver den rigtige dybde til maleriet.

Mulighederne er mange.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *