Nemt at finde den rigtige ramme, når du handler via nettet

Har du brug for en ramme til et maleri, plakat, akvarel eller lignende, ville din første indskyldelse tidligere nok være at gå i en butik, hvor de forhandler rammer. Men behøver du bestemt ikke at gøre længere. Faktisk vil det være meget nemmere for dig, hvis du i stedet ser på nogle af de mange webshops, der findes på nettet. Det kan for eksempel være rammeshoppen.dk. De har et stort udvalg af forskellige typer af rammer. 

Netop det store udvalg af rammer er med til at gøre, at det ofte er at foretrække, at du køber rammer på nettet, frem for i en fysisk butik. Når du handler på nettet, vil det nemlig være langt nemmere for dig at overskue det store udvalg af forskellige typer af rammer, som du kan finde der. Det vil derfor være med til at gøre, at du hurtigere kan finde frem til, hvilken type ramme du gerne vil have. 

Når du skal vælge en ramme, skal du altid først og fremmest se på det, som du gerne vil ramme ind. Er det et maleri på et lærred, har det brug for en type ramme, er det en akvarel på et tyndt stykke papir, har det brug for en anden type ramme. 

Det tykke lærred vil typisk passe godt i en svæveramme. Det er en ramme, der ikke slutter helt tæt ind om maleriet. De 3-5 mm luft, der kommer til at være mellem maleriet og rammen, gør, at det kommer til at se ud, at maleriet svæver i rammen. Det er selvfølgelig derfor, at det hedder en svæveramme. 

Til et akvarelmaleri, en tegning eller en plakat vil det være oplagt, at du vælger en ramme, der sidder helt tæt til billedet. På den måde vil det være tydeligt at se billedet. Du kan vælge at have en passepartoutramme udenom billedet. Det er en ekstra ramme i karton, der er med til til at indramme og fremhæve det, som du har sat i rammen. 

Nogle gang er det ikke et maleri eller en tegning, som du vil indramme. I stedet kan det for eksempel være en ting. På rammeshoppen.dk kan du finde boxrammer, der er med til at give den plads, som du har brug for, når du indrammer ting. Det kan være cd’er, lp’er og en lang række andre effekter, der kan være flotte at have hængende på væggen, og som du måske har et affektionsforhold til. 

Emilie Ann Jacobsen