Stempelkander – når du ønsker den ultimative kop kaffe

I Danmark er der en lang og tro tradition for at brygge kaffe på den klassiske kaffemaskine, som betjener sig af dryp metoden. Men inden for de seneste årtier er den smukke, elegante og praktiske stempelkande kommet ind i billedet – og det med rette. Det er nemlig stempelkanden, som leverer den mest fyldige og kraftfulde kop kaffe. Især hvis du anvender friskmalede bønner af den rette ristning.

Med stempel metoden får du simpelt hen mere smag ud af bønnerne, end du gør, hvis du brygger din kaffe med filter. Det er selvfølgelig smag og behag, hvilken type kaffe, man er mest til – men kendere foretrækker kaffe fra stempelkander, da det er hér, de fleste smags nuancer kommer frem. Og de fleste gode restauranter serverer da også stempelkaffe til dessert i stedet for kaffe fra kaffemaskine.

Stempelkander passer ind i ethvert hjem

En af de helt store fordele ved stempelkander er, at de ikke fylder så meget. I modsætning til en kaffemaskine, som kræver sin helt egen, faste plads på køkkenbordet eller disken, kan en stempelkande stilles op i skabet, når den ikke er i brug. En stempelkande skal ikke afkalkes – den kan skilles ad i alle sine grundbestanddele (hvilket ikke er mange) og skylles af eller vaskes i opvaskemaskinen. Og herefter er det ret nemt at samle stempelkanden igen. Så hvis du har begrænset plads i dit køkken, er det en god idé at vælge en stempelkande frem for en pladskrævende kaffemaskine eller espresso maskine. Du kan også med fordel supplere din nuværende kaffebrygger med en eller flere stempelkander, i tilfælde af at du skulle få gæster en dag.

Flotte stempelkander i mange forskellige udformninger

Dertil kommer, at stempelkanden er så smuk i sin udformning, at den nærmest er en lille design skulptur i sig selv. Du kan få en klassisk stempelkande med sort låg, eller du kan vælge en stempelkande, som har såvel forkromet låg som stativ. Der findes også super flotte kobber udgaver af den klassiske stempelkande fra Bodum – og endelig kan du få en smart termo stempelkande i børstet stål, som holder din kaffe varm endnu længere. Stempelkander fås i enhver tænkelig størrelse, så uanset om du leder efter en stempelkande, som kan brygge 3, 4, 8 eller 12 kopper kaffe, kan du finde den stempelkande, som passer til dine behov.

Du kan se alle de forskellige modeller af stempelkander i alle farver, materialer, størrelser og designs i den online shop på kaffeagenterne.dk

 

Astrid Pedersen